محکومیت ۵ سال حبس برای زندانی سیاسی سابق درشعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی

محمدعلی (پیروز) منصوری از ۱۰ سال قبل در بند است. شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی به تازگی این زندانی را به ۵ سال حبس دیگر محکوم کرده است. او از حق دسترسی به وکیل محروم است و برای قطع رابطه با اعضای خانواده تحت فشار قرار دارد.

 ایران منصوری دختر این زندانی سیاسی صدور حکم ۵ ساله برای پدرش را تائید می‌کند. او  می‌گوید: اتهام تازه‌ای که علیه پدرش طرح شده «اجتماع و تبانی علیه نظام» است.
به گفته او مسئولان امنیتی اردیبهشت سال گذشته محمدعلی منصوری را از زندان رجایی شهر به بند ۲۰۹ اوین منتقل کرده و به مدت یک ماه برای مصاحبه تحت فشار قرار دادند.
ایران منصوری می‌گوید: بازجویی و بدرفتاری با پدرش با این هدف صورت گرفته که او به صورت علنی اعلام کند رابطه‌ای با خانواده‌اش ندارد.
به گفته او مسئولان امنیتی همچنین به آقای منصوری گفته‌اند که در صورت همکاری با آنها می‌تواند از آزادی مشروط استفاده کند و باقیمانده دوران محکومیتش را در بیرون از زندان سپری کند.
منصوری می‌گوید: پدرش هیچ یک از این خواسته‌های غیرقانونی مسئولان امنیتی را نمی‌پذیرد. برای همین نه تنها با آزادی مشروط او موافقت نمی‌شود بلکه پرونده جدیدی برایش تشکیل می‌دهند.
به گفته او پس از این وقایع اتهام تبلیغ علیه نظام به آقای منصوری تفهیم و در حالیکه او در زندان است، برایش قرار وثیقه ۳۰ میلیون تومانی صادر می‌شود و به زندان بازگردانده می‌شود.
منصوری می‌گوید: بهمن سال گذشته پدرش در طول یک هفته دو بار در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه بدون اینکه حق دسترسی به وکیل داشته باشد، محاکمه می‌شود و در آنجا به «تبانی و اجتماع علیه نظام» متهم می‌شود.

او می‌گوید: در پرونده سازی جدیدی که علیه پدرش صورت گرفته بیانیه‌هایی که او در مخالفت با اعدام زندانیان سنی و حمایت از محمدعلی طاهری به همراه دیگر زندانیان امضاء کرده، به عنوان سند جرم مطرح شده است.

مسئولان قضایی در حالی منصوری را به تحمل ۵ سال حبس دیگر محکوم کرده‌اند که آئین نامه انضباطی زندان‌ها رسیدگی به «تخلفات زندانی» را از وظایف شورای انضباطی زندان برشمرده است. در این آئین‌نامه برای تخلفات محرز زندانی «محرومیت از ملاقات و مرخصی به مدت حداکثر سه ماه»، «نگهداری در سلول‌ انفرادی حداکثر ۲۰ روز» و «عدم پیشنهاد عفو و آزادی مشروط به مدت ۲۰ روز» به عنوان موارد تنبیهی اعلام شده است.

مسئولان زندان و دستگاه قضایی اما در برخورد با آقای منصوری خلاف آئین‌نامه زندان‌ها عمل کرده‌اند. ایران منصوری در این باره می‌گوید: با  توجه به اینکه پدر در زندان است، و حتی اگر تخلفی کرده باشد، در حالیکه امضاء بیانیه تخلف نیست، باید بر اساس آئین‌نامه داخلی زندان‌ها به اتهامش رسیدگی شود. اما مسئولان قضایی و امنیتی بدون توجه به این مسئله برای او یک پرونده جدید گشوده‌اند.

او می‌گوید: «هدف از این پرونده سازی برای زندانی سیاسی که بیش از نیمی از حکم خود را گذرانده تنها ایجاد هراس و از بین بردن مقاومت در زندان است. آنها می‌خواهند زندانیان سیاسی را محدود کنند، بترسانند تا دیگر هیچ اعتراضی در زندان صورت نگیرد».
به گفته ایران منصوری، آقای منصوری به تازگی تنها یک بار در هفته امکان تماس تلفنی کوتاه با خانواده را دارد.
به گفته او در بند جدیدی که پدرش به آنجا منتقل شده حتی حمام و توالت‌ها نیز با دوربین کنترل می‌شوند و زندانیان هیچ حریم شخصی ندارند.
محمدعلی منصوری شهریور ۸۶ پس از حضور در مراسم یادمان اعدام‌شدگان دهه ۶۰ در خاوران بازداشت و به مدت ۷۷ روز در سلول انفرادی زندان اوین شکنجه و بازجویی شد. شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران اتهام آقای منصوری را «محاربه از طریق هواداری از سازمان مجاهدین خلق» اعلام و او را به ۱۵ سال حبس، ۱۵۰ هزار تومان جریمه نقدی و تبعید به زندان رجایی شهر محکوم کرده است.

دو وکیل پیشین آقای منصوری هم در سال‌های گذشته توسط مسئولان قضایی ایران محاکمه و به حبس محکوم شدند. ایران منصوری می‌گوید: تلاش برای دسترسی وکیل به پرونده جدیدی که علیه پدرش تشکیل شده تا به حال بی‌نتیجه بوده است.
مسئولان زندان بارها از درمان آقای منصوری جلوگیری کرده و او را برای مصاحبه‌های اجباری تحت فشار قرار داده‌اند.
در صورتی که حکم اولیه دادگاه رسیدگی کننده به اتهامات جدیدی که به آقای منصوری وارد شده است، تائید شود، او باید حداقل ۱۰ سال دیگر در زندان بماند.

نظرات