وزیر امور خارجۀ بلژیک، دیدیه رِندرز، روز پنجشنبه ١١ ژانویه، در بروکسل با همتای ایرانی خود، جواد ظریف، دیدار کرد و از وی خواست برای لغو حکم اعدام صادر شده در بارۀ پروفسور احمد رضا جلالی کلیۀ اقدامات لازم را انجام دهد.
وزیر امور خارجۀ بلژیک در پایان دیدار خود با جواد ظریف، که در کاخ «اِگمون» در بروکسل انجام گرفت، با اشاره به حکم صادر شده در بارۀ احمد رضا جلالی، پزشک ایرانی ساکن سوئد، به رسانهها گفت کشور او «با مجازات اعدام مخالف است و بنابراین برای لغو آن تلاش میکند». وزیر امور خارجۀ بلژیک گفت نخست وزیر این کشور، شارل میشل، در این باره نامهای به رئیس جمهوری ایران، حسن روحانی، نوشته است.
احمد رضا جلالی، پزشک متخصص حوادث اضطراری و کارشناس مدیریت «بحران پزشکی»، پیش از دستگیری در ایران، در موسسۀ «کارولینسکا» در کشور سوئد به کار اشتغال داشت و به عنوان استاد میهمان در دانشگاههای «وریچ» بروکسل و «پیه مونته» در ایتالیا در زمینه تخصص خود تدریس میکرد.
وی که برای انجام سخنرانی به ایران دعوت شده بود، در تاریخ پنجم اردبیهشت سال ١٣٩٥ خورشیدی درتهران دستگیر گردید و در مهرماه همان سال به اتهام جاسوسی به مرگ محکوم شد.
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران در دسامبر همان سال احمد رضا جلالی را متهم به جاسوسی کرد. و گفت او «هشت نوبت» با ماموران اطلاعاتی اسرائیل ملاقات» کرده و «اطلاعات مربوط به پروژههای وزارت دفاع، سازمان انرژی اتمی و نیز اسامی و اطلاعات تعدادی از مدیران سازمان انرژی اتمی و وزارت دفاع را به افسران موساد تحویل داده است.» به گفته وکیل مدافع آقای جلالی، اتهامات رسمی وی "جاسوسی" یا "همکاری با دولتهای متخاصم" اعلام شده است.
دادستان عمومی و انقلاب تهران نگفت با توجه به اینکه احمد رضا جلالی از سالها پیش ساکن کشور سوئد بوده، چگونه به این اطلاعات دست یافته است.
خانم "مهرنیا" همسرآقای جلالی گفته است ورود و خروج وی به ایران همواره بدون مشکل صورت گرفته تا این که درسفرآخر، دراردیبهشت ماه سال گذشته، وی بازداشت و بیش از هفت ماه درسلول انفرادی نگهداری شده است.
سازمان عفو بین الملل، در پی اعلام محکومیت احمد رضا جلالی، با انتشار بیانیهای این حکم را که بسبب عدم امکان دفاع توسط موکلین و در شرایط نامعلوم و پشت درهای بسته صادر شده ناقض حق برخورداری از محاکمه منصفانه و اصول حقوق بشر دانست.
بگزارش عفو بینالملل، احمد رضا جلالی در زندان تحت فشار قرار گرفته تا به جاسوسی برای یک کشور متخاصم اعتراف کند و اسنادی را در این جهت امضاء نماید. در پی مخالفت وی با این اقدام به وی گفته شده که به عنوان "محارب" حکم اعدام علیه او صادر خواهد شد.
نظرات
ارسال یک نظر