سعید شیراد ۲۷ ساله فعال حقوق کودکان در زمینه آموزش کودکان کار و خیابانى و کمک به مشکلات آموزشی کودکان زندانیان سیاسی است.
نخستین بار این فعال حقوق کودک در ٣١ مرداد ماه سال ٩١، زمانى که براى امداد و کمک رسانى به مردم زلزله زدگان آذربایجان شرقى به اهر رفته بود، بازداشت و پس از گذراندن ١٩ روز با قید کفالت ۱۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
سعید شیرزاد بدلیل این پرونده در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ۱ سال حبس تعلیقی محکوم شد.
اتهام تبلیغ و فعالیت علیه نظام از طریق فعالیتهای فیسبوکی و داشتن گرایشات مارکسیستی بیان شده است.
این فعال کودک در تاریخ 9 آبان ماه سال 1391 مجدا از سمت شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباس بصورت تلفنی احضار شد.
و در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباس به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به نفع گروههای معاند نظام و توهین به خمینی و خامنهای محاکمه و محکوم گردید.
این در حالی است که پیشتر شعبه ۶ بازپرسی دادسرای مقدس مستقر در زندان اوین، وی را از اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به خمینی تبرئه کرده و برایش منع تعقیب صادر نموده بود؛ ولی دادیاری دادسرای انقلاب و دادیار مربوطه با حکم برائت مخالفت مینماید و اتهام جدید توهین به خامنهای را نیز به این حکم اضافه میکند.
این فعال کودک مجدا در تاریخ ۱۲ خردادماه سال 1393در محل کار خود در پالایشگاه تبریز بازداشت شد و به زندان اوین منتقل شد.
بازداشت مجددا سعید شیرزاد به علت پیگیری وضعیت کودکان زندانیان مرتبط با سازمان مجاهدین بوده است.
۲۸ بهمن ماه سال 1393 سعید شیرزاد درحالی که با چشم بند و پابند و دستبند بسته شده بود به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.
دادگاه این فعال سیاسی، ۲۱ شهریور ۹۴ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست صلواتی و با حضور وکیل او امیرسالار داودی پس از گذشت پانزده ماه از تاریخ بازداشتش برگزار شد. وی در نهایت با اتهامات ﺍﺟﺘﻤﺎﻉ ﻭ ﺗﺒﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﻗﺼﺪ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻣﻨﯿﺖ ﮐﺸﻮﺭبه ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
این فعال حقوق کودک از اتهام اخلال در نظم تبرئه شده اما برای اتهام دیگر خود یعنی اجتماع و تبانی به ۵ سال زندان محکوم شده است.
لازم به گفتنی است که این فعال مدنى در اعتراض به اجبار به دستبند و پابند هنگام اعزام، پیشتر دو بار از شرکت در جلسه دادگاه خوددارى کرده بود.
لازم به ذکر است این زندانی سیاسی پیش از تبعید به زندان رجایی شهر کرج، در زمان بازداشت در بند ۲۰۹ برای انجام اعتراف های ویدیویی تحت فشار قرار گرفته است.
شایان ذکر است در سال های اخیر بسیاری از سازمان ها و شخصیت های سیاسی و حقوق بشری خواستار آزادی سعید شیرزاد شدهاند. ازجمله می توان به بیانیه اتحادیه پست کارگران کانادا، نامه خانم باربارا لوخبیلر معاون رییس کمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا و انتشار بیانیه دانشجویان دانشگاه والتر پیتون در شیکاگوی آمریکا اشاره کرد. همچنین بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد در آخرین گزارش خود به موضوع آقای شیرزاد بعنوان یک مصداق از نقض حقوق بشر اشاره کرده بود.
سازمان عفو بین الملل در دو بیانیه جداگانه در مهرماه سال ۹۳ و فروردینماه سال۹۵ به ترتیب خواستار آزادی فوری این زندانی و در بیانیه اخیر در ارتباط با اعتصاب غذای سعید شیرزاد خواستار اقدام فوری در مورد خواستههای وی و آزادی او شده بود.
سعید شیرزاد در دو سال اخیر با نگارش مطالب و یادداشتهایی با مضامین حقوق بشری از درون زندان همچنان به فعالیت خود ادامه داده است، از جمله در مقاله ای در شماره ۴۵ ماهنامه خط صلح در مخالفت با قانون ازدواج کودکان زیر ۱۸ سال در ایران با اشاره به نشست کمیتهی حقوق بشر سازمان ملل متحد و تصویب قطعنامهای مبنی بر ممنوعیت ازدواج افراد زیر هجده سال و مخالفت ایران و سودان و تصویب نهایی آن در مجمع عمومی به واکاوی معضل پرداخته بود.
نظرات
ارسال یک نظر