نظر دو نماینده مجلس درباره گشت نامحسوس


نظر دو نماینده مجلس درباره گشت نامحسوس: این طرح موفق می‌شود.

Bildresultat för ‫عکس از نظر دو نماینده مجلس درباره گشت نامحسوس:‬‎

به ردیف پشت سرهم ایستاده‌اند؛ درست شبیه صف‌های مدرسه. آدم‌هایی با قیافه‌ها و تیپ‌های معمولی، درست شبیه آن‌هایی که شاید در خیابان، مترو ، مغازه یا صف نانوایی ‌می بینیم.
دوشنبه گذشته وقتی خبر آغاز به کار هفت هزار نیروی نامحسوس پلیس امنیت اخلاقی در تهران روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت، چند عکس هم از این صف‌های عریض و طویل ضمیمه شد تا مردم مطمئن شوند که این هفت هزار نیرو وجود دارند.
 «حسین ساجدی نیا»، رییس پلیس تهران گفته است این افراد در صورت مشاهده موارد ناهنجاری هم چون مزاحمت برای نوامیس، آلودگی صوتی، کشف حجاب در خودرو و انجام حرکات نمایشی در خیابان، شماره پلاک خودرو را برداشته و از طریق سامانه پیامکی، به مرکز پلیس امنیت اخلاقی اطلاع می‌دهند.
به گفته او، آموزش‌های لازم به این افراد داده شده و آن ها به عنوان پلیس و ضابط قضایی شناخته می شوند و در این زمینه عمل خواهند کرد. اما به طور مستقیم حق برخورد با شهروندان را نداشته و تنها اطلاعات را به پلیس امنیت منتقل می کنند.
انتشار این خبر در پنج روز گذشته بازتاب گسترده‌ای در جامعه داشته است؛ از مردم عادی که در فضای مجازی و با هشتگ «گشت نامحسوس» در این باره نظر داده‌ تا مسوولان که به طور علنی در موافقت و مخالفت این طرح سخن گفته اند.
«ایران‎وایر» از «سکینه عمرانی»، نماینده سمیرم و «لاله افتخاری»، نماینده تهران در این باره پرسیده است.
سکینه عمرانی معتقد است اجرای این طرح به حفظ کرامت خانم‌ها کمک می‌کند و از  سوی دیگر، باعث کاهش مزاحمت برای آن‌ها می‌شود: «خانم‌ها بیش تر از خودشان مراقبت می‌کنند، بیش تر مواظب حجاب شان هستند و وقتی مساله حجاب یک خانم درست باشد، کسی جرات ایجاد مزاحمت برای او پیدا نمی‌کند. ضمن این که حجاب کامل باعث می‌شود که جلب توجه خانم‌ها کم تر باشد و گناه صورت نگیرد. از سوی دیگر، اجرای این طرح یک هشدار برای مزاحمان نوامیس هم هست که از نگاه و رفتار خودشان مراقبت کنند .» 
او معتقد است که زنانی که حجاب بهتری دارند، در جامعه از احترام بیش تری برخوردار هستند: «کسی جرات نمی‌کند برای یک زن باحجاب مزاحمت ایجاد کند یا نگاه بد و زننده‌ای به او داشته باشد.»
او در پاسخ به این سوال «ایران‎وایر» که آیا گشت ارشاد نامحسوس به نوعی تجاوز به حریم خصوصی افراد نیست، می‌گوید: «خیر؛ در جامعه ما امر به معروف بسیار با ارزش است و بسیاری دست به امر به معروف می زنند. گشت‌های نامحسوس به عبارت دیگر، همان آمران به معروف هستند که به جای این که خودشان به طور مستقیم جلو بروند و تذکر بدهند، به پلیس گزارش می‌دهند و امر به معروف توسط پلیس صورت می‌گیرد.»
او با اشاره به گفته رییس پلیس که نیروهای نامحسوس اجازه برخورد با مردم را ندارند و فقط باید موضوع را به پلیس گزارش دهند، می‌گوید:«این طرح حتما بر بهبود وضعیت حجاب در جامعه اثر می‌گذارد.»
این نماینده می افزاید: «اسلام احترام زیادی برای زنان قائل است و تمام قوانین‌ آن طوری وضع شده که به نفع زنان است. اگر زنان قوانین اسلام را رعایت کنند، متوجه کرامت و احترامی که اسلام به آن‌ها می‌دهد، خواهند شد.»
لاله افتخاری، نماینده تهران هم از حامیان این طرح است: «قوانین زیادی در رابطه با بدحجابی وجود داشته که اجرا نشده اما من تصور می‌کنم این طرح موفق است. چرا که خود مردم  خواستار اجرای آن هستند و خودشان دست به کار شده‌اند و قرار است جلوی بدحجابی و بی بند وباری بایستند.»
اشاره لاله افتخاری به صحبت‌های حسین ساجدی نیا است. رییس پلیس تهران زمانی که حسن روحانی از این طرح انتقاد کرد، آن را خواسته مردم عنوان کرد و گفت: «نامحسوس بودن این طرح، بنا به در خواست‌های مردم است چندین موضوع، از جمله مزاحمت نوامیس از دغدغه های مردم بوده است و از پلیس انتظار دارند در این حوزه ورود و رفع دغدغه کند.» 
لاله افتخاری معتقد است بدحجابی یکی از مهم ترین دغدغه‌های مردم مسلمان ایران است: «بدحجابی به یک نوعی باعث شکل‌گیری گناهان دیگر هم می‌شود.»
او با اشاره به این‌که شبکه‌های غربی مردم را به بی‌حجاب شدن تشویق می‌کنند و برخی را تحت تاثیر قرار می‌دهند، به «ایران‌وایر» ‌گفت: «ما هم می‌توانیم از همه ظرفیت‌های خودمان استفاده کنیم. از مردم مومن و انقلابی که دوست ندارند جامعه‌شان پر از گناه باشد، استفاده کنیم تا با بدحجابی مبارزه و جامعه را از آسیب‌های اجتماعی این گناه عاری کنند.»
لاله افتخاری با اشاره به این که این طرح به مبارزه با مزاحمان نوامیس و مردم آزاری هم می‌پردازد، می‌گوید: «این طرح پلیس امنیت برای به وجود آوردن آرامش و امنیت بیش تر در کشور است و  سود این طرح به جیب مردم می‌رود.»

نظرات