- در مجموع ۳۵ درصد زنان خشونت را به شکلی تجربه کردهاند. در برخی مناطق جهان این رقم به ۷۰ درصد میرسد.
- زنان فارغ از رنگ پوست و تحصیلات، مورد خشونت قرار میگیرند، هرچند ممکن است نوع خشونتی که هر زنی تجربه میکند با دیگری تفاوت داشته باشد، اما حتی تعلق داشتن به طبقه بالای اجتماعی زنان را از خشونت دور نگه نمیدارد. گرایش جنسی زنان، معلولیت یا تعلق آنها به اقلیتهای قومی و مدهبی آنها را در معرض خشونت بیشتر قرار میدهد.
- ۲۳ درصد زنان دگرباش گزارش کردهاند که از سوی شریک مرد یا زن خود مورد خشونت قرار گرفتهاند.
- ۳۴ درصد زنانی که دچار مشکلاتی در سلامت خود بودهاند از تجربه خشونت نسبت به خود خبر دادهاند.
- در بیشتر موارد، خشونت نسبت به زنان از سوی نزدیکترین افراد خانواده اتفاق میافتد.
- کمتر از ۴۰ درصد زنانی که مورد خشونت قرار میگیرند، آن را گزارش میکنند. اغلب زنان این موضوع را تنها با دوستان و خانواده خود در میان میگذارند و تنها ۱۰ درصد این گزارشها به پلیس میرسد.
- زنانی که خشونت را تجریه کردهاند دو برابر زنان دیگر با احتمال سقط جنین و افسردگی مواجه هستند.
- ۴۳ درصد زنان در ۲۸ کشور اروپایی خشونت را تجربه کردهاند.
- بر اساس برخی پژوهشها، آمار تجربه خشونت و آزار جنسی در فضاهای عمومی ۹۲ درصد است.
- بیش از ۷۰۰ میلیون زن زنده در جهان وجود دارند که در کودکی ازدواج کردهاند.
- ۱۲۰ میلیون دختر، معادل یک نفر از هر ۱۰ نفر، مجبور به سکس شدهاند یا به شیوههای دیگری از اعمال جنسی، تن دادهاند.
- حدود ۱۳۳ میلیون دختر در جهان ختنه شدهاند. ختنه عامل انتقال بسیاری از بیماریها مانند ایدز و دلیل بسیاری عفونتها و به معنای مثله شدن اندام جنسی است.
- زنان نیمی از قربانیان قاچاق انسان در جهانند. اگر آمار قاچاق دختربچهها را هم به آن بیفزاییم این رقم به ۷۰ درصد میرسد. از هر سه کودک قربانی قاچاق، دو کودک دختر هستند.
- در اتحادیه اروپا یک زن از میان هر ۱۰ زن، از ۱۵ سالگی تجربه خشونت سایبری را داشته است. این آزارها شامل دریافت ایمیلهای ناخواسته با مضامین سکسی، پیامهای مزاحم و … است.
- دستکم ۱۱۹ کشور جهان قانونی ضد خشونت خانگی به تصویب رساندهاند. ۱۲۵ کشور درباره آزار جنسی قانون دارند و ۵۲ کشور درباره تجاوز زناشویی قانون تصویب کردهاند. با وجود این حتی اگر قانون وجود داشته باشد، به معنای حفاظت زنان در برابر خشونت بر مبنای استاندارهای جهانی نیست.
- سازمان بهزیستی ایران یکشنبه اول آذرماه اعلام کرده که از ابتدای امسال تاکنون (۹ ماهه سال ۱۳۹۴) «۸۰۰ زن در معرض آسیب و خشونت خانگی به بهزیستی» مراجعه کردهاند. در نظر بگیرید که این تنها آمار کسانی است که خشونت را آنقدر جدی فرض کردهاند که به خاطرش به بهزیستی مراجعه کنند. در بیشتر موارد زنان ایرانی خشونتهای خانگی و جنسی را گزارش نمیکنند.
جهان را نارنجی کنید
یک کمپین فعال و موفق که در زمینه مبارزه با خشونت علیه زنان فعالیت گستردهای دارد کمپین «به خشونت علیه زنان بگو نه» است. این کمپین در ۲۵ نوامبر برای آگاهیرسانی تلاش ویژه و گستردهتری دارد. از طریق این کمپین هر کسی میتواند نامش را به جنبش مردمی رو به گسترش توقف خشونت علیه زنان اضافه کند.کمپین «بگو، نه» مردم را تشویق میکند تا در روز ۲۵ام هر ماه، با نماد نارنجی از کمپینهای خشونت علیه زنان حمایت کنند. آنها از مردم میخواهند تا با پوشیدن لباس نارنجی در هر بخشی از جامعه، در خانه، مکانهای عمومی، مدرسه، محل کار و در جنگ و صلح، توجه عمومی را به سوی تلاش برای منع خشونت از زنان جلب کنند. رنگ نارنجی برای توجه بیشتر به مساله خشونت است.
همچنین فعالان حقوق زنان در سازمان ملل مردم را دعوت کردهاند تا از روز ۲۵ نوامبر تا روز ۱۰ دسامبر روز جهانی حقوق بشر از از رنگ نارنجی در عکس پروفایل و در لباس استفاده کنند و توجه عمومی را به مساله خشونت علیه زنان به عنوان نقض حقوق بشر هدایت کنند.
برای فعالیت در این کمپین کافی است که به شبکههای اجتماعی آن در فیس بوک یا توییتر و یا ایمیل بپیوندید. شما میتوانید با تغییر پروفایل فیس بوک در روز بیست و پنجم نوامبر، در این مبارزه سهمی داشته باشید.
نظرات
ارسال یک نظر