توضیح محسنی اژه‌ای درباره برخی دلایل بازداشت فعالان سیاسی و مدنی

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه در ایران

غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی درباره دور تازه بازداشت برخی فعالان سیاسی و مدنی می گوید که بازداشت فعالان سیاسی و مدنی در دوحالت انجام می‌شود. آقای اژه‌ای در این توضیح اشاره ای به دلیل بازداشت‌های انجام شده از سوی دستگاه‌های امنیتی نکرده است.

به گزراش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، آقای اژه‌ای روز یکشنبه ۲۹ شهریورماه درباره بازداشت موقت برخی فعالان سیاسی از جمله عضو حزب اتحاد ملت ایران، گفته که از بیان جزئیات پرونده‌ها معذوراست، اما به گفته او زمانی که افراد بازداشت می‌شوند؛ دو حالت وجود دارد.

سخنگو و قائم مقام قوه قضاییه گفت که در حالت اول امکان دارد برای آن‌ها قرار بازداشت موقت صادر شده باشد و در حالت دوم ممکن است قرار‌های دیگری از سمت دستگاه قضا برای آنها صادر شده باشد. بنابراین به گفته محسنی اژه‌ای تا زمانی که تودیع وثیقه یا کفالت طول بکشد٬ اشخاص در بازداشت به سر می‌برند.

محسنی اژه‌ای گفته که گاهی اوقات هم ممکن است قرار بازداشت صادر شود و زمان تودیع وثیقه طول بکشد که در این حالت پس از اخذ کفالت یا وثیقه متهم از بازداشت در آمده و آزاد خواهد شد.

صحبت های آقای اژه ای در حالی مطرح می شود که در چندهفته اخیر دور تازه برخورد با برخی فعالان سیاسی یا مدنی از جمله برخی وب نگاران و فعالان سایبری، فعالان صنفی حقوق معلمان و فعالان دانشجویی در ایران آغاز شده است.

به طوریکه سازمان «گزارشگران بدون مرز» هفته گذشته بازادشت آرش زاد و محسن صادقی‌نیا، دو وب‌نگار ایرانی را که در هفته‌های اخیر بازداشت شدند را محکوم کرد.

آرش زاد سردبیر وب‌سایت «وبلاگینا» و از چهره‌های فعال در عرصه فناوری ارتباطات بود.

آقای زاد کهدردو سال گذشته در ترکیه زندگی می‌کرد، از جمله موسسان انجمنی به نام «کفشدوزک» برای «افزایش مشارکت زنان در حوزه تکنولوژی و کسب‌وکار اینترنتی» است.

از محسن صادقی‌نیا نیز به عنوان وب‌نگاری فعال در زمینه حقوق بشر یاد شده که در وب‌لاگ خود، «چشمان باز»، گزارش‌های مرتبط با نقض حقوق بشر یا اعدام‌های انجام شده در ایران، منتشر می‌کرد.

از دیگر سو در حال حاضر،‌ شماری از فعالان حقوق صنفی معلمان مانند محمود بهشتی لنگرودی،‌ علی اکبر باغانی و اسماعیل عبدی به اتهام های امنیتی زندانی هستند.

همچنین رسول بداقی که محکومیت شش سال زندانش در مرداد ماه به پایان رسید،‌ دوباره به سه سال زندان محکوم شد.

در همین حال شورای هماهنگی راه سبز امید در بیانیه‌ای که به تازگی منتشر کرد با اشاره به «تلاش افراطی‌های اقتدارگرا برای تحمیل انسداد سیاسی بر جامعه»، وزارت اطلاعات دولت حسن روحانی را به «همراهی» با سازمان اطلاعات سپاه و دستگاه قضایی در بخشی از «پروژه‌های سرکوب» متهم کرد.

شورای هماهنگی راه سبز امیددر بیانیه خود با اشاره به مرگ شاهرخ زمانی، فعال کارگری در زندان رجایی‌شهر، صدور حکم جدید سه سال زندان برای رسول بداقی، معلم زندانی، بازداشت شماری از اعضای کانون صنفی معلمان ایران و ادامه حبس «غیر قانونی» بهاره هدایت، فعال دانشجویی، از «احضار و بازداشت» تعدادی از فعالان دانشجویی در آستانه‌ بازگشایی دانشگاه‌ها خبر داده بود.

نظرات