ثبت یک مورد ازدواج زیر ۱۰سال؛ ازدواج حدود ۱۰۰۰دختر زیر ۱۴سال در قزوین

ـ



ezdevaj.kodakan مدیر کل ثبت احوال استان قزوین از ثبت ازدواج ۹۲۰ دختر زیر ۱۴ سال و یک مورد ازدواج زیر ۱۰ سال در سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تابناک، مدیر کل ثبت احوال استان قزوین گفت: “سال گذشته در قزوین بیش از ۹۲۰ دختر در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ سال ازدواج کرده اند”.
محمد صدرا آراسته افزود: “البته در این مدت ازدواج ۱ دختر زیر ۱۰ سال نیز به ثبت رسیده است”.
وی تاکید کرد: “در حال حاضر بشیترین آمار ازدواج در بین دختران در قزوین درگروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال است و در سال گذشته در این گروه سنی ۳ هزار و ۴۸۷ دختر در قزوین ازدواج کرده اند”.
سارا بهروزی مشاور خانواده نیز با ابراز تاسف از این آمار تکان دهنده در ازدواج دختران زیر ۱۵ سال در قزوین گفت: “با توجه به تغییراتی که در سبک زندگی امروز در کشور رخ داده است دختران ۱۵ ساله هنوز جزو کودکان محسوب می شود و توانایی اداره یک زندگی به بهترین شکل را ندارد”.
وی بیان کرد: “بسیاری از خانواده ها با بیان این که تا زمانی که دختر از نظر سنی کمی رشد کند زوجین نامزد خواهند بود از این که کار اشتباهی انجام می دهند تفره می روند اما به لحاظ اجتماعی و روانی اغلب دختران زیر ۱۵سال آمادگی و مهارت لازم برای اداره یک زندگی مشترک را ندارند و بر همین اساس توصیه می شود آینده فرزندان خود را با یک انتخاب عجولانه از بین نبریم”.
سن قانونیِ ازدواج در ایران ۱۳ سال برای دختران و ۱۵ سال برای پسران است.
امروزه در ایران محدودیت سنی برای ازدواج وجود ندارد و ازدواج در هر سنی ممکن است.
ازدواج کودکان هم در سنت و هم در قانون ایران وجود دارد.
منتها ازدواج دختر کمتر از ۱۳ ساله و پسر کمتر از ۱۵ سال “منوط است به اذن ولی به شرط مصلحت با تشخیص دادگاه صالح”.
ازدواج قبل از بلوغ “۹ سال قمری در دختران و ۱۵ سال قمری در پسران” توسط ولی کودک “پدر و جد پدری” انجام می‌شود.
تشخیص دادگاه نیز کاملا از عرف منطقه تاثیر می‌گیرد.
لزوم اخذ مجوز دادگاه برای ازدواج کودکان از سال ۱۳۸۱ وارد قوانین ایران شد، تا پیش از آن تشخیص مصلحت فقط به عهده ولی کودک بود.
هم‌اکنون نیز مجازاتی برای عدم کسب مجوز دادگاه تعیین نشده است.
معیارهای دادگاه‌های ایران برای صدور اجازهٔ ازدواج کودکان معمولاً شامل درخواست مشورت از پزشکی قانونی در مورد رسیدن کودک به بلوغ، و پرسیدن سوالاتی از دختر می‌شود، روند کار در هر دادگاه ممکن است متفاوت باشد و تشخیص دادگاه هم به شدت متاثر از عرف منطقه است.
کودک پس از رسیدن به سن بلوغ حق رد یا فسخ ازدواج را ندارد مگر اینکه مصلحت او در هنگام ازدواج رعایت نشده باشد که در این صورت حق قبول یا رد برای او موجود است.

نظرات