بازداشت پنج فعال شبکه‌های اجتماعی در ایران به اتهام امنیتی



سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی از شناسایی و بازداشت پنج‌فعال شبکه‌های اجتماعی خبر داد. به گفته محسنی اژه‌ای این افراد مردم را به حضور در خیابان‌ها فرا می‌خوانده‌اند و بدین سبب به "اتهام امنیتی" بازداشت شده‌اند.
سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری روز دوشنبه (۱۸ خرداد / ۸ ژوئن) خود به پرسش‌های خبرنگاران درباره مطالب گوناگون پاسخ گفت و در آن میان از بازداشت چند فعال شبکه‌های اجتماعی به اتهام امنیتی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، غلامحسین محسنی اژه‌ای گفت پنج نفر که در ماه‌های اخیر در شبکه‌های اجتماعی "فراخوان غیرقانونی" داده و "فعالیت ضد امنیتی" داشته‌اند، شناسایی و بازداشت شده‌اند. او افزود که ممکن است "برخی از این افراد با قرار آزاد شوند یا در مراحل بعدی تعداد آنها افزوده شود".
سخنگوی قوه قضائیه افزود: «تاکنون مشخص شده که انگیزه‌های این افراد ضد انقلابی و ضد امنیتی بوده است.»
خبرگزاری مهر به نقل از محسنی اژه‌ای از دستگیرشدگان به عنوان افراد "معاند" نام می‌برد و می‌نویسد که خود آنان "در بازجویی‌های اولیه اعلام کرده‌اند انگیزه ضد امنیتی و ضد انقلابی داشته‌اند".
به گزارش مهر، ۵ نفری که بازداشت شده‌اند "به صورت شبکه‌ای در فضای مجازی و شبکه‌های موبایلی اقدام به ارسال فراخوان برای حضور مردم در خیابان‌ها می‌کرده‌اند".
محسنی اژه‌ای اطلاعات بیشتری درباره بازداشت‌شدگان در اختیار خبرنگاران قرار نداده است.
فشار بر فعالان اینترنتی
سازمان‌های مدافع حقوق بشر مدتهاست نسبت به افزایش کنترل، فشار، تهدید و بازداشت فعالان و کاربران اینترنتی در ایران ابراز نگرانی می‌کنند.
به طور معمول شناسایی و بازداشت فعالان اینترنتی توسط واحد سایبری اطلاعات سپاه پاسداران یا پلیس فتا (پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات) صورت می‌گیرد.
رسانه‌های جمهوری اسلامی در مواردی تصاویر برخی از بازداشت‌شدگان مرتبط با شبکه‌های اجتماعی را منتشر کرده‌اند که به گفته سازمان‌های حقوق بشری، برخی از آنان به اعتراف علیه خود دست زده‌اند.
سال گذشته برخی از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی، خواستار فیلتر شبکه‌های اجتماعی شدند. صادق لاریجانی‌، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، مدعی شده بود که "مطالب مجرمانه" به طور وسیع در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود و خواستار پالایش فضای مجازی شده بود. او گفته بود: «نباید اجازه دهیم در این شبکه‌ها به مقدسات نظام جمهوری اسلامی اساعه شود، چون در این صورت قوه قضائیه موظف به برخورد خواهد بود.»
شهریور ۱۳۹۳ پس از تهدید ابهام‌آمیز رئیس پلیس فتا برای کنترل واتس‌آپ و وایبر، غلامحسین محسنی اژه‌ای در نامه‌ای به محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، خواستار مسدود کردن شبکه‌های اجتماعی نظیر وایبر و واتس‌آپ شده بود.
سازمان گزارشگران بدون مرز با توجه به کنترل شبکه‌های اجتماعی در ایران به کاربران این شبکه‌ها توصیه کرده که در فضای مجازی با احتیاط بیشتر عمل کنند.

نظرات