بسیاری از ایالتهای آمریکا احتمالا همچنان بر تحریمهای جداگانه خود علیه جمهوری اسلامی پافشاری میکنند، امری که روابط میان دو کشور را پیچیدهتر خواهد کرد.
کیهان هماینک بیش از ۲۰ ایالت آمریکا علیه شرکتهایی که تحریمها علیه جمهوری اسلامی را نادیده بگیرند قوانین تنبیهی دارند.
این قوانین تنبیهی از جمله باعث میشوند که چنین شرکتهایی از انجام معامله با صندوقهای بازنشستگی که اعتبار آنها میلیاردها دلار است، محروم شوند.
رویترز مینویسد سناتورهای بیش از ۱۰ ایالت که این خبرگزاری با آنها تماس گرفته، تاکید کردهاند که حتی اگر دولت آمریکا به توافق با جمهوری اسلامی دست یابد، قصد ندارند سیاستهای خود را در رابطه با جمهوری اسلامی تغییر دهند از جمله سناتورهای ایالات فلوریدا، میشیگان و جورجیا.
بیش از نیمی از این ایالتها تنها در صورتی به تحریمهای خود علیه جمهوری اسلامی خاتمه میدهند که به گفته آنها جمهوری اسلامی از حمایت تروریسم دست بردارد یا این که تمام تحریمهای فدرال ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی لغو شود. حتی دو ایالت کانزاس و میسیسیپی تحریمهای جدیدی را هم علیه جمهوری اسلامی در نظر گرفتهاند.
سناتور گَتز به رویترز میگوید: «آنها [حکومت جمهوری اسلامی] باید تغییر چشمگیر در رفتار خود بدهند. ما هم لزوماً از دیدگاههای رئیس جمهور اوباما درباره جمهوری اسلامی یا هر رئیس جمهور دیگری تبعیت نمیکنیم.»
کالیفرنیا، تگزاس، ایلینوی، اوهایو، ایندیانا، جورجیا، آریزونا، آلاسکا، نیویورک، میشیگان و فلوریدا از جمله ایالاتی هستند که با وضع قوانینی تنبیهی، شرکتهایی را که با تجارت با ایران مشغولند از معامله با بخشهای عمومی خود محروم میکنند.
جمهوری اسلامی و گروه ۱+۵ تعیین کردهاند که تا روز ۹ تیر به توافق جامع هستهای دست یابند.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا پیش از این بارها به کنگره ایالات متحده درباره وضع تحریمهای جدید علیه جمهوری اسلامی در میانه مذاکرات هستهای هشدار داده بود، اما برای مثال سناتور ایالت فلوریدا، سناتور ایالتی، دان گتز، تاکید میکند که تحریمهای سرمایهگذاری این ایالت هیچ ربطی به مذاکرات دولت اوباما با جمهوری اسلامی ندارد.
مقامات رژیم هشدار دادهاند که دستیابی به توافق منوط به لغو تمامی تحریمها علیه جمهوری اسلامی از همان روز اجرای توافق است.
نظرات
ارسال یک نظر