۳۶۷ قانونگذار آمریکا در باره توافق با ایران به‌ اوباما هشدار دادند



۳۶۷ تن از قانونگذاران آمریکایی با امضای نامه‌ای به باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا هشدار دادند که هر گونه توافق احتمالی اتمی با ایران برای اجرایی شدن باید تأیید کنگره را به‌دست بیاورد.کنگره آمریکا


اعضای کنگره ‌آمریکا از هر دو حزب دمکرات و جمهوری‌خواه نامه‌ای را خطاب به باراک اوباما، رئیس‌جمهور این کشور تهیه و تنظیم کرده‌اند مبنی بر این که هرگونه توافق یا لغو احتمالی تحریم‌ها، باید به بازبینی و تأیید کنگره برسد. آن‌ها گوشزد کرده‌اند که می‌توانند با ممانعت از رفع تحریم‌ها جلوی اجرایی شدن توافق احتمالی را بگیرند.
اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا نوشته‌اند، اگر توافقی با ایران حاصل شود، رفع دائم تحریم‌ها به قانونگذاری جدید نیاز دارد.
به نوشته قانونگذاران، کنگره در بازبینی چنین توافقی باید متقاعد شود که همه راه‌ها برای دستیابی ایران به بمب اتمی بسته شده و تنها در این صورت است که کنگره می‌تواند به رفع دائم تحریم‌ها رأی دهد.
این نامه که توسط ۳۶۷ تن از نمایندگان کنگره امضا و دوشنبه (۲۳ مارس/ ۳ فروردین) منتشر شده، دومین نامه مشابهی است که در این زمینه منتشر می‌شود. نامه پیشین توسط ۴۷ سناتور جمهوری‌خواه امضا و خطاب به رهبران ایران نوشته شده بود. در آن نامه هشدار داده شده بود که هر گونه توافقی با ایران، اگر توافق کنگره را جلب نکرده‌ باشد، می‌تواند توسط رئيس‌جمهور بعدی آمریکا لغو شود.
در نامه جدید همچنین آمده است: «توافق نهایی اتمی باید زیرساخت‌های ایران را مهار کند، به نحوی که این کشور راهی برای تولید بمب اتمی نداشته باشد.»
بیشتر بخوانید: صفحه ویژه برنامه هسته‌ای ایران
قانونگذاران همچنین خواستار دسترسی سرزده بازرسان به محل‌های مورد سوء ظن در ایران شده و خواستند تا محدودیت‌های اعمال‌شده بر برنامه هسته‌ای ایران برای "دهه‌ها" ادامه پیدا کند.
در حال حاضر نمایندگان ایران و گروه ۱+۵ (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین‌، روسیه و آلمان) سرگرم مذاکراتی بر سر برنامه اتمی ‌ایران‌ هستند تا طبق تصمیم مقرر تا پایان ماه مارس به چارچوبی از توافق نهایی دست یابند. توافق نهایی نیز باید تا پایان ماه ژوئن (۱۰ تیر) حاصل شود.
مذاکرات هسته‌ای بین شش قدرت دنیا و ایران در لوزان سوئیس که به دلیل درگذشت مادر حسن روحانی‌، رئیس‌جمهور ایران متوقف مانده بود، از روز چهارشنبه (۵ فروردین/ ۲۵ مارس) پی گرفته می‌شود.

نظرات