«عضو کمیسیون قضایی مجلس ایران، با مغایر شرع اسلام دانستن، قانون منع ازدواج کودکان زیر ١٨ سال در کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل، گفته است اگر جلوی ازدواجهای زودهنگام گرفته شود، «روابط نامشروع زیاد میشود.»
به گزارش «محبت نیوز»، محمدعلی اسفنانی عضو کمیسیون قضایی مجلس، در گفتوگویی با روزنامه «اعتماد» که روز پنجشنبه ۱۳ آذر، آن را منتشر کرده، ضمن اشاره به مغایرت منع ازدواج کودکان زیر ١٨ سال با شرع اسلام، درباره الزامات ایران برای پیوستن مشروط به کنوانسیون حقوق کودک گفته است: «هر کشوری یکسری الزامات برای خودش دارد، نمیشود که به همه پروتکلهای دنیا به شکل غیرمشروط بپیوندیم. همین که در این مصوبه، ازدواج زیر ١٨ سال را منع میکنند، خودش مشکل دارد.»
این عضو کمیسیون مجلس ایران، درباره منع ازدواج افراد زیر ١٨ سال گفته است: «آن مواردی که خود خانمها و آقایان تمایل دارند، حتی اگر زیر ١٨ سال باشد را چه کنیم؟ اگر جلوی این اتفاق را بگیریم، روابط نامشروع زیاد میشود، باید از بروز روابط نامشروع جلوگیری کنیم.»
به عقیده «اسفنانی»، «وقتی شرع اجازه میدهد که خانم یا آقای ١٧ ساله ازدواج کند و رابطه شرعی و حلال داشته باشد، ما نمیتوانیم منعشان بکنیم. با این کار به روابط نامشروع دامن زدهایم».
محور قرار گرفتن سن بلوغ شرعی در ایران از سوی علما و فقهای دینی در تعریف «کودک» و «سن ازدواج»، منجر به چالش قوانین ایران با قوانین بینالمللی شده است.
بر اساس قوانین اسلامی در ایران، ازدواج دختر کمتر از ۱۳ ساله و پسر کمتر از ۱۵ سال «منوط است به اذن ولی به شرط مصلحت با تشخیص دادگاه صالح». ازدواج قبل از سن بلوغ نیز توسط ولی کودک (پدر و جد پدری) انجام میشود.
در این کشور، سن قانونی و شرعی پایان دوران کودکی نیز برای دختران ٩ سال قمری و برای پسران ١۵ سال قمری است. در حالی که در قوانین بینالمللی، سن پایان کودکی برای همه ١٨ سال عنوان شده است.
از اینرو ایران و سودان منع ازدواج افراد زیر ١٨ سال را نپذیرفتهاند و به طور مشروط به کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل پیوستهاند.
نظرات
ارسال یک نظر